Láska kvitne v každom veku

OZ PRO GALANTA sa rozhodlo tento rok vytvoriť projekt zameraný aj na seniorov. Tento projekt pod názvom Máj lásky čas - Láska kvitne v každom veku sa uskutočnil vďaka spolupráci OZ Koľko lásky a Mesta Galanta. Základom tohto projektu sú Terapeutické bábiky pre láskyplné spomienky, kde nákupom terapeutických pomôcok (terapeutické bábiky a terapeutické zvieratá) pomáhame v liečbe seniorom s Alzheimerom a stareckou demenciou. Trénovaním časti svojho mozgu chorí seniori aktivujú bunky, ktoré už dávno nepoužívali a vynoria sa im tak krásne spomienky, čo im pomáha v zlepšovaní verbality, pocitu zmätenosti, agresivity a k psychickej pohode. Znovu budú mať pocit dôležitosti a nutnosti sa o niekoho starať. Vďaka organizátorke tohto projektu p. Madarovej (lokálny koordinátor OZ Koľko lásky) sa nám podarilo do Zariadenia pre seniorov PATRIA darovať viacero terapeutických, hygienických a zdravotných pomôcok

Celého projektu sa zúčastnila aj Základná škola SNP z Galanty, ktorá si pre klientov zariadenia pripravila krásny sprievodný program a pre každého klienta aj pozdrav plný lásky s motívom kvetov. Je to projekt s výchovno-vzdelávacím charakterom, ktorý pomôže deťom naučiť sa správnym hodnotám a zároveň projekt s terapeutickým charakterom, pretože pomôže zariadeniam pri terapeutických cvičeniach a uľahčí prácu zamestnancov. Projekt môže byť v budúcnostid rozšírený, do zariadení by v rámci projektu boli umiestnené aj terapeutické zvieratá a iné pomôcky ako podložky, masážne lopty, terapeutické plastelíny a pod.

V neposlednom rade je cieľovou skupinou široká verejnosť, ktorá vníma činnosť nášho združenia, spoluprácu a činnosť detí v zariadeniach pre seniorov, ktoré sú týmito aktivitami pozitívne ovplyvnené a motivované k úcte a k pomoci druhým, hlavne starším spoluobčanom.