Podnikatelia spoluprácu s mestom vítajú

OZ Pro Galanta fungovalo od roku 2003, no jeho činnosť sa postupne strácala. Treba však podotknúť, že obnovená spolupráca medzi podnikateľmi a mestom má aktuálne z oboch strán veľmi dobré ohlasy. Cieľom spolupráce je zlepšenie života občanov ale aj samotného mesta.  Základnou otázkou je: "Čo vie mesto poskytnúť podnikateľom?". Stretnutia budú prebiehať na pravidelnej báze. Snaha o budovanie dobrých partnerských vzťahov, rôzne zľavy či výhody pre obyvateľov s trvalým pobytom v Galante, participácia na riešení strategických dokumentov. Tieto a mnohé ďalšie výhody majú pomôcť naštartovať spoluprácu a spájať mesto s podnikateľmi. 

Členmi OZ PRO Galanta sú menšie ale i väčšie firmy, živnostníci, ktorí majú záujem o zlepšenie chodu mesta a vzťahov. 

„Som veľmi rád, že sa spolupráca obnovila a myslím, že je dôležité, aby dlhoroční zamestnávatelia v Galante cítili podporu v rámci legislatívy zo strany mesta,“ hovorí poslanec mestského zastupiteľstva Zsolt Takáč.

Podľa podnikateľky Milady Kováčovej mesto bez podnikateľov nedokáže efektívne fungovať. „Oceňujem najmä to, že predstavitelia mesta chcú spájať podnikateľské prostredie a ľudí v ňom. To je napokon aj úlohou mesta. A pokiaľ to má naozaj fungovať, tak to bez komunikácie nepôjde,“ myslí si konateľka spoločnosti Autoprofit.

Mikuláš Horváth podniká v Galante už 40 rokov a ako dlhoročný poslanec mestského zastupiteľstva vždy zastupoval podnikateľov a tlmočil ich požiadavky mestu. Ako jeden zo zakladajúcich členov združenia PRO Galanta verí, že bude aj teraz nápomocný a že na rozdiel od predchádzajúcich volebných období to tentoraz nezostane len pri podpise zmluvy. „Mesto aj podnikatelia potrebujú marketing a hoci sú z rôzneho podnikateľského prostredia, musia mať spoločný záujem. Len tak budeme môcť napredovať.“