Vianoce s JOJkou

Vianoce sú sviatkom radosti, štedrosti aj pokoja a inak tomu nebolo ani v meste Galanta, kde tento rok svoje Vianočne mestečko vytvorila aj Televízia JOJ. S touto akciou súvisel aj projekt Darované Vianoce. Projekt Darované Vianoce je súčasťou spravodajstva televízie JOJ už 11 rokov. Vďaka ľuďom s veľkým srdcom a tiež vďaka šikovným dobrovoľníkom už stovkám detí splnili ich sny. V meste Galanta sme sa rozhodli pomôcť počas podujatia Vianoce s JOJkou malému Christiankovi a jeho rodine, ktorému sa vo veku 6 mesiacov radikálne zmenil celý jeho život. Vo vývoji malého chlapca sa vyskytli problémy, ktoré lekári dodnes nedokázali diagnostikovať. Absolvoval množstvo vyšetrení, ktoré často nie sú príjemné, ale aj operáciu očí. V súčasnosti nie je schopný sám chodiť, hovoriť a čo je najhoršie, každý deň sa musí vysporiadať s niekoľkými epileptickými záchvatmi.  

Vianoce s JOJkou vytvorili na Mierovom námestí v Galante príjemnú vianočnú atmosféru, ktorú si ľudia užívali od 21. do 23. decembra. Celú akciu podporilo Mesto Galanta ako aj OZ PRO Galanta. Členovia OZ PRO Galanta dostali možnosť prezentácie svojej združenia práve vo Vianočnom mestečku, čím mali možnosť vytvoriť si malé promo. 

Celá akcia prebiehala v priateľskej  vianočnej nálade, ktorá nie len že prilákala množstvo ľudí ale zároveň pomohla aj malému Christiankovi.